Biga Ahmet Küçük'ü Bağrına Bastı

Biga Ahmet Küçük

Türkiye Büyük Millet Meclisinde 20, 22. Dönem Çanakkale Milletvekili. 22. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi olarak görev yapan, 23. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı İdare Amiri görevinde bulunan ve bu

Yaklaşık 1500 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen aday adaylığı açıklamasında Küçük’ü Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, Karabiga belediye Başkanı Muzaffer Karataş, Gelibolu İl Genel Meclis Üyeleri, Biga İl Genel Meclis üyeleri, Biga ve KArabiga belediye Meclis üyeleri, Biga örgütü ve Biga halkı yalnız bırakmadı. Biga ilçe binasında gerçekleştirilen aday adaylığı açıklamasında konuşan CHP Milletvekili Aday Adayı Ahmet Küçük Biga’nın en büyük sorunu haline gelen termik santral konusuna değinerek; “ Biz Çanakkale’ye termik santral olmasın bakın Türkiye’de enerji sorununu çözecekseniz, ben öyle çok çevreci değilim, sosyal demokratım ben bu ülkeyi yönetmeye niyetim ve iddiam var o zaman enerji sorununun bu ülkede nasıl çözümleneceğinin cevabını vermek zorundayım. Pervane döndüreceğim, güneş enerjisiyle bu ülkenin enerji sorununu çözeceğim sadece diyemem. Ama yeteri kadar iyi dağılımlar teknolojisi yüksek ve doğru yerlerde olmalı. Teknolojisinden şüphem var, ciddi şüphelerim var çünkü kirliliği görüyorum, sayısı çok fazla Çanakkale’de şuanda kurulu güç 3000 mb tı geçti 10.000 mb ta varan yatırım yapılacak Türkiye’nin kurulu gücü 26-27 bin mb burası çöplük mü?” dedi.

 

“ Son kez aday adayıyım”

Küçük partisinden son kez aday adayı olduğuna da dikkat çekerek; “ Çanakkale’den milletvekili aday adayı, inşallah aday da olacağım, son defa oluyorum. Bunu çok siyasetçi açıklamaz. Çanakkale’den milletvekili aday adayı son defa oluyorum. Ben seçilebilir bir noktada olsam da son defa oluyorum. Olmasam da son defa. Siyaseti tamamen kapatmak mümkün değil. Çanakkale siyasetinde ben yapabileceklerimi yaptıklarımı düşünüyorum. Yapamadıklarımı, eksik kalanları, yarım kalanları da telafi edeceğim. Kazandığımda inşallah. Nedir bunlar? Ahmet Küçük deyince birçok insanda şöyle bir kanaat uyanır. Yakından takip eden örgüt arkadaşlarımda. Ahmet Küçük grupçu siyaset yapar. Ahmet Küçük’ün arkadaşları vardır. Onlarla çok yan yana olur ve ayrılmaz. Bunun faydasını da gördüm, bedelini de ödedim. Hiçbir bunda imtina etmiyorum. Ama artık Çanakkale’de böyle yaptığımız siyasetin, Çanakkalelileri seçim kazanmamıza rağmen mutlu etmediğini gördüm. Bu çok önemli. Yani yerel seçimleri kazanıyoruz biz Çanakkale’de veya bazı ilçelerinde ama mutlu insanlar yaratamıyoruz. Nerede, örgütte yaratamıyoruz. Çatışma devam ediyor. Şimdi o zaman demek ki artık ben gruplarına dayı olmak istemiyorum. Ve ben artık grupların egemenliğini sağlamak için de aday olmak istemiyorum. Ve ya milletvekili olmak istemiyorum. Ben özgür bireyin kendisini rahat ifade edebileceği, iddialarını ortaya koyabileceği ve bu partide siyaset yapmak isteyen genç arkadaşların kendini ifade edebileceği bir düzenin bir milletvekili olarak altyapısını yapma konusunda üzerime düşen görevi yapmak üzere aday adayıyım. Bak bunu çok önemle söylüyorum. Geçmişte bu tarz yaptığımız siyasetten zaman zaman kendimiz adına veya partimiz adına bazı başarılar kazanmamıza rağmen mutlu insanlar yaratamadık. Siyasetin görevi de mutlu insanlar yaratmak. Hem partide mutlu insanlar yaratmak hem Çanakkale’de mutlu insanlar yaratmak. Elbette biz Çanakkalelileri mutlu edecek direkt olarak mutlu ettiğimizi gösterecek iktidar olma olanağı bulamadık. Ben 10 sene milletvekilliği yaptım. Ama bir gün bile iktidarda milletvekilliği yapamadım. Bu benim içimde ukde ve en büyük umudum kendi adıma ilk seçimde partimin iktidarında iktidar milletvekilliği yapmak. Birincisi bu, kendi adıma. Ama partililerim adına da demin dediğim gibi gruplar üstü siyaset yaparak gençlerin ve siyaset isteklilerinin önünü açacak, onlara vizyon kazandıracak, onlara örnek olacak bir anlayış içerisinde Çanakkale’den son defa adayım” dedi.